Onze Alpaca bloedlijnen

Legendary Alpaca’s werkt voor de fokkerij uitsluitend met de beste bloedlijnen en nog belangrijker alpaca's van hoge kwaliteit.

Belangrijkste punten voor selectie zijn de verbetering van de wolkwaliteit en  -productiviteit van onze alpaca’s. Verder letten we op genetische eigenschappen, die het juiste postuur en temperament bepalen en de vruchtbaarheid doet toenemen. Elke generatie moet een sterkere en meer uniforme genetische achtergrond hebben, waardoor er voorspelbaarheid en uniformiteit in de toekomstige generaties komt. Deze verbetering kan alleen gerealiseerd worden als we de juiste stud voor elke merrie kiezen.

ErvaringGroepsfoto klein 1
Door jarenlange ervaring heeft Legendary Alpaca’s een goed inzicht gekregen in de belangrijke aspecten rondom het kweken en selecteren van de juiste bloedlijnen. De fokstrategie is erop gericht om de kwaliteit van de gekleurde huacaya’s te verhogen. Zo zorgen wij ervoor dat we regelmatig nieuwe bloedlijnen toevoegen aan onze kudde om de diverseteit van bloedlijnen te behouden. We werken uitsluitend met de beste hengsten en merries in deze meerjarige visie.

Meer informatie over de mogelijkheden om uw merrie te laten dekken, kunt u vinden onder de dekhengsten en dekservice. Voor verdere vragen neem contact met ons op, wij helpen u graag verder. Wilt u meer weten over de shows die Legendary Alpaca’s met haar alpaca's gewonnen heeft? Kijk bij de showresultaten.