Sunsetestate Kieren

Geboortedatum: 04-09-2016
Kleur: Donker bruin
Vader: Flanders Cassius (Fawn)
Moeder: Sunsetestate Kismet (Zwart)Kieren 2018 2

Wat zijn wij ontzettend blij met onze Kieren die in de zomer van 2018 bij ons is gekomen. Kieren is geboren in Frankrijk op de farm van Willem en Dita Alblas van Sunsetestate Alpacas. We waren meteen onder de indruk van deze stoere hengst met z'n prachtige donkerbruine vacht!

Zijn dichte fijne vacht is zo ontzettend uniform van zijn heup tot zelfs voor op zijn borst! Er zit erg weinig verschil in lengte en de microns over zijn gehele lichaam. Dit zien wij graag in een dekhengst.

Naast zijn indrukwekkende postuur en vacht is zijn afkomst behoorlijk uniek. De moeder van Kieren is Chanchones Kismet, afkomstig van de beroemde alpacafarm Chanchones alpacas (fokker van zwarte alpacas) in Australie. De opa van Kismet is de beroemde dekhengst Chanchones Gendarme. Hij is in 2004 geinporteerd uit Peru en is een van de grondleggers van de kudde van Chanchones. Nog altijd wordt deze hengst veel gebruikt voor dekkingen op de farm omdat vele van zijn nakomelingen showwinnaars zijn.

Flanders Cassius is de vader van Kieren. Cassius is een fawnkleurige hengst en is een zoon van Aquaviva Claudius. Beide hengsten hebben als kenmerk dat ze een lange, fijne en dichte vacht hebben. Het kan dan ook niet anders dan dat Kieren dat van hen geeft geerft.Kieren vacht 2017

Nakomelingen Sunsetestate Kieren
We hebben Kieren aan het einde van de zomer LYA Fine Romance laten dekken. Tot onze verrassing was Fine Romance snel zwanger. Begin augustus 2019 verwachten wij de eerste cria van Kieren. We zijn ontzettend benieuwd en kunnen bijna niet wachten!


Showresultaten
2019 Drachten :1e prijs Adult male Brown en Reserve Champion Huacaya Brown 
2019 Boekel: 1e prijs Adult male Brown en Champion Huacaya Brown

Dektarief 2019:Kieren Reserve Color Champion Drachten 2019
Dekgeld Drive By: € NVT
Tarieven zijn excl. BTW

In 2019 verkopen wij geen dekkingen van Kieren. Hij zal alleen gebruikt worden voor dekkingen voor onze eigen kudde.